Här hittar du en lista som visar den 100 livsmedel som innehåller mest Fettsyror C16:1 per 100 gram enligt Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas.
# | Livsmedel | Vikt (g) | Mängd (g) |
1. | Duva stekt M | 100 | 5,4 |
2. | Duva m skinn | 100 | 3,5 |
3. | Ål flat- o varmrökt | 100 | 3,5 |
4. | Ål ugnsstekt hemlagad | 100 | 3,3 |
5. | Ål inkokt hemlagad | 100 | 3,1 |
6. | Ål | 100 | 2,9 |
7. | Ål rund- o varmrökt | 100 | 2,7 |
8. | Talg nöt | 100 | 2,6 |
9. | Späck gris | 100 | 2,3 |
10. | Ister gris | 100 | 2,0 |
11. | Rimmat sidfläsk gris stekt | 100 | 1,7 |
12. | Anka m skinn | 100 | 1,6 |
13. | Böckling filé dubbel varmrökt Rospigg | 100 | 1,4 |
14. | Kyckling m skinn stekt | 100 | 1,4 |
15. | Salami importerad 45% fett | 100 | 1,4 |
16. | Gås stekt | 100 | 1,3 |
17. | Gåsleverpastej rökt konserv | 100 | 1,3 |
18. | Lax kokt | 100 | 1,3 |
19. | Matjessill konserv | 100 | 1,3 |
20. | Rimmat sidfläsk gris panerat stekt | 100 | 1,3 |
21. | Rökt sidfläsk gris | 100 | 1,3 |
22. | Hamburgare stekt fryst | 100 | 1,2 |
23. | Köttkorv ca 23% fett rå | 100 | 1,2 |
24. | Lax odlad norsk fjordlax | 100 | 1,2 |
25. | Lax stekt | 100 | 1,2 |
26. | Makrill konserv | 100 | 1,2 |
27. | Makrillfilé varmrökt | 100 | 1,2 |
28. | Rimmad oxtunga nöt kokt | 100 | 1,2 |
29. | Rimmat sidfläsk el stekfläsk gris i skivor | 100 | 1,2 |
30. | Smör extrasaltat fett 80% | 100 | 1,2 |
31. | Smör fett 80% | 100 | 1,2 |
32. | Smör osaltat fett 80% | 100 | 1,2 |
33. | Äggula | 100 | 1,2 |
34. | Falukorv i skivor kokt | 100 | 1,1 |
35. | Fasan stekt | 100 | 1,1 |
36. | Grillad kyckling m skinn- | 100 | 1,1 |
37. | Höns m skinn | 100 | 1,1 |
38. | Köttkorv ca 21% fett kokt | 100 | 1,1 |
39. | Lax sida kallrökt | 100 | 1,1 |
40. | Makrill urtagen varmrökt | 100 | 1,1 |
41. | Renkött torkat | 100 | 1,1 |
42. | Rökt medvurst ca 36% fett | 100 | 1,1 |
43. | Salt sill | 100 | 1,1 |
44. | Salt sill panerad stekt hemlagad | 100 | 1,1 |
45. | Sill salt kokt | 100 | 1,1 |
46. | Falukorv stekt | 100 | 1,0 |
47. | Fisk rökt | 100 | 1,0 |
48. | Gås m skinn | 100 | 1,0 |
49. | Lax | 100 | 1,0 |
50. | Laxmousse | 100 | 1,0 |
51. | Prinskorv stekt | 100 | 1,0 |
52. | Röding | 100 | 1,0 |
53. | Rökt påläggskorv 34% fett ospec | 100 | 1,0 |
54. | Salami svensk ca 33% fett | 100 | 1,0 |
55. | Sill | 100 | 1,0 |
56. | Sill panerad stekt | 100 | 1,0 |
57. | Strömming kokt | 100 | 1,0 |
58. | Böckling varmrökt | 100 | 0,9 |
59. | Bordsmargarin Bregott havssaltat fett 80% berikad | 100 | 0,9 |
60. | Falukorv 23% fett | 100 | 0,9 |
61. | Frukostkorv 23% fett | 100 | 0,9 |
62. | Frukostkorv ca 24% fett kokt | 100 | 0,9 |
63. | Frukostkorv stekt | 100 | 0,9 |
64. | Hamburgare rå fryst | 100 | 0,9 |
65. | Hönsbuljong konc låg salt storhushåll | 100 | 0,9 |
66. | Kabanoss korv stekt | 100 | 0,9 |
67. | Kyckling höns kokt grillat stekt ospecificerat | 100 | 0,9 |
68. | Kycklingbröst m skinn stekt | 100 | 0,9 |
69. | Kycklingdelar kött m skinn marinerade | 100 | 0,9 |
70. | Kycklingvinge m skinn | 100 | 0,9 |
71. | Olivolja | 100 | 0,9 |
72. | Pressylta | 100 | 0,9 |
73. | Prinskorv 24% fett | 100 | 0,9 |
74. | Röding urtagen varmrökt | 100 | 0,9 |
75. | Salt sill urvattnad konserv | 100 | 0,9 |
76. | Sardiner i tomatsås konserv | 100 | 0,9 |
77. | Varmkorv 23% fett grillad kokt | 100 | 0,9 |
78. | Varmkorv ca 23% fett grillad | 100 | 0,9 |
79. | Varmkorv kokt | 100 | 0,9 |
80. | Varmkorv stekt | 100 | 0,9 |
81. | Wienerkorv 23% fett | 100 | 0,9 |
82. | Wienerkorv kokt | 100 | 0,9 |
83. | Wienerkorv stekt | 100 | 0,9 |
84. | Bordsmargarin Bregott fett 75% berikad | 100 | 0,8 |
85. | Bacon gris | 100 | 0,8 |
86. | Fasan m skinn | 100 | 0,8 |
87. | Fläsk sida gris m svål i bit | 100 | 0,8 |
88. | Fläskkorv ca 23% fett rå | 100 | 0,8 |
89. | Gravad lax | 100 | 0,8 |
90. | Grillad kyckling m skinn | 100 | 0,8 |
91. | Isterband stekt | 100 | 0,8 |
92. | Kebabkött djupfryst stekfärdigt | 100 | 0,8 |
93. | Kokt fläskrulad /rullsylta | 100 | 0,8 |
94. | Kycklingkorv fransk halal 15% fett | 100 | 0,8 |
95. | Kycklingkött m skinn | 100 | 0,8 |
96. | Leverpastej skivbar 26% fett | 100 | 0,8 |
97. | Strömming opanerad stekt | 100 | 0,8 |
98. | Torrjäst | 100 | 0,8 |
99. | Varmkorv ca 22% fett | 100 | 0,8 |
100. | Ansjovis skarpsill inlagd | 100 | 0,7 |