Kycklingkött m skinn
| Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Råvara |
| Livsmedelsgrupp: | Kyckling |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 37,9 | % | |
| Protein | 62,1 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 170 | kcal |
| Energi kJ | 713 | kJ | |
| Fett | 11 | g | |
| Protein | 18 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,3 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,6 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,8 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,7 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,3 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,3 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 1,6 | g | |
| Kolesterol | 75 | mg | |
| Mättade fettsyror | 3,5 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 179 | mg |
| Järn | 1,2 | mg | |
| Kalcium | 9 | mg | |
| Kalium | 242 | mg | |
| Magnesium | 22 | mg | |
| Natrium | 57 | mg | |
| Selen | 10 | µg | |
| Zink | 1,31 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,85 | mg |
| Folat (Folsyra) | 21 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 7,7 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 11 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 51 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 51 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,19 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,15 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,44 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,48 | mg | |
| Vitamin D | 1,5 | µg | |
| Vitamin E | 1,85 | mg | |
| Övrigt | Aska | 0,9 | g |
| Vatten | 70,1 | g | |