Kycklingbröst m skinn stekt
| Maträttstyp: | Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Kyckling |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 24,2 | % |
| | Protein | 75,8 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 253 | kcal |
| | Energi kJ | 1059 | kJ |
| | Fett | 11,7 | g |
| | Protein | 36,6 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,5 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,7 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,4 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,3 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,7 | g |
| | Kolesterol | 108,9 | mg |
| | Mättade fettsyror | 3,6 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 338 | mg |
| | Jod | 65 | µg |
| | Järn | 1,54 | mg |
| | Kalcium | 21 | mg |
| | Kalium | 375 | mg |
| | Magnesium | 43 | mg |
| | Natrium | 620 | mg |
| | Selen | 17 | µg |
| | Zink | 1,36 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,02 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 29 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 20,4 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 27,1 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 41 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 41 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,2 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,23 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,38 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 1,12 | mg |
| | Vitamin D | 2,55 | µg |
| | Vitamin E | 1,02 | mg |
| Övrigt | Aska | 3,8 | g |
| | Avfall | 71 | % |
| | Vatten | 47,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar