Fläskkorv ca 23% fett rå
	
	
| Maträttstyp: | Korv ej tillagad | 
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag | 
| Rätt/råvara: | Produkt/vara | 
| Livsmedelsgrupp: | Korv nöt gris lamm häst | 
	
	
	| Innehåll per 100 gram | 
	| Energifördelning |   | 
|   | Fett | 65,4 | % | 
|   | Protein | 23,1 | % | 
|   | Kolhydrater | 11,5 | % | 
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori)  | 250 | kcal | 
|   | Energi kJ | 1044 | kJ | 
|   | Fett | 22,7 | g | 
|   | Kolhydrat | 4 | g | 
|   | Protein | 8 | g | 
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 9,3 | g | 
|   | Fettsyror C14 (Myristinsyra)  | 0,4 | g | 
|   | Fettsyror C16 (Palmetinsyra)  | 5,8 | g | 
|   | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
)  | 0,8 | g | 
|   | Fettsyror C18 (Stearinsyra)  | 3,4 | g | 
|   | Fettsyror C18:1 (Oljesyra)  | 8,2 | g | 
|   | Fettsyror C18:2 (Linolsyra)  | 2 | g | 
|   | Fettsyror C18:3 (Linolensyra)  | 0,1 | g | 
|   | Fettsyror C20 (Arakinsyra)  | 0,1 | g | 
|   | Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra)  | 0,1 | g | 
|   | Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra)  | 0,1 | g | 
|   | Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA)  | 0,1 | g | 
|   | Fleromättade fettsyror | 2,5 | g | 
|   | Kolesterol | 65 | mg | 
|   | Mättade fettsyror | 9,8 | g | 
| Mineralämnen | Fosfor | 94 | mg | 
|   | Jod | 2 | µg | 
|   | Järn | 0,9 | mg | 
|   | Kalcium | 12 | mg | 
|   | Kalium | 125 | mg | 
|   | Magnesium | 12 | mg | 
|   | Natrium | 830 | mg | 
|   | Selen | 2 | µg | 
|   | Zink | 1,2 | mg | 
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin)  | 0,3 | mg | 
|   | Folat (Folsyra)  | 6 | µg | 
|   | Niacin (Vitamin B3)  | 2,3 | mg | 
|   | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin)  | 3,8 | mg | 
|   | Retinol (Vitamin A)  | 7 | µg | 
|   | Retinolekvivalent ((Vitamin A))  | 7 | µg | 
|   | Riboflavin (Vitamin B2)  | 0,11 | mg | 
|   | Tiamin (Vitamin B1)  | 0,18 | mg | 
|   | Vitamin B12 (Kobalamin)  | 1,1 | µg | 
|   | Vitamin B6 (Pyridoxin)  | 0,15 | mg | 
|   | Vitamin D | 0,25 | µg | 
|   | Vitamin E | 0,3 | mg | 
| Övrigt | Aska | 2,3 | g | 
|   | Vatten | 63 | g | 
	
	 
 
	Källa, referenser och övriga länkar