Du är här: Hem » Näringsvärden » Fett » Top 100

De 100 livsmedel som innehåller mest

Här hittar du en lista som visar den 100 livsmedel som innehåller mest Fett per 100 gram enligt Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas.

#LivsmedelVikt (g)Mängd (g)
1.Druvkärnolja100100,0
2.Ister gris100100,0
3.Kokosfett100100,0
4.Linfröolja100100,0
5.Majsolja100100,0
6.Matolja berik100100,0
7.Olivolja100100,0
8.Rapsolja oberik100100,0
9.Sesamolja100100,0
10.Sojaolja100100,0
11.Solrosolja100100,0
12.Tistelolja100100,0
13.Vetegroddsolja100100,0
14.Majonnäs 90% fett10089,9
15.Späck gris10085,0
16.Flytande margarin
(Becel fett 82%)
10082,0
17.Bordsmargarin Bregott havssaltat fett 80% berikad10080,0
18.Bordsmargarin Carlshamn Mjölkfritt fett 80% berikad10080,0
19.Flytande margarin
(Carlshamn GottGott fett 80% berikad)
10080,0
20.Flytande margarin
(Carlshamn Mjölkfritt fett 80% berikad)
10080,0
21.Flytande margarin
(Mjuka Milda fett 80% berikad)
10080,0
22.Hushållsmargarin Carlshamn GottGott fett 80% berikad10080,0
23.Hushållsmargarin Carlshamn Mjölkfritt fett 80% berikad10080,0
24.Hushållsmargarin Melba mat & bakmargarin fett 80% berikad10080,0
25.Majonnäs 80% fett10080,0
26.Margarin Milda mat- och bakmargarin fett 80% berikad10080,0
27.Smör extrasaltat fett 80%10080,0
28.Smör fett 80%10080,0
29.Smör osaltat fett 80%10080,0
30.Bordsmargarin Bregott fett 75% berikad10075,0
31.Remouladsås10071,1
32.Talg nöt10071,0
33.Bordsmargarin Becel Gold fett 70% berikad10070,0
34.Bordsmargarin Milda extrasaltat fett 70% berikad10070,0
35.Bordsmargarin Milda normalsaltat fett 70% berikad10070,0
36.Margarin Milda Mjölkfritt fett 70% berikad10070,0
37.Pekannötter10068,0
38.Paranötter10066,5
39.Dressing vinägrett 65% fett10065,0
40.Kokosflingor torkade10063,1
41.Hasselnötter10062,6
42.Hollandaisesås10062,5
43.Valnötter10062,0
44.Pestosås basilika parmesan valnöt10061,9
45.Bordsmargarin Bregott mellan fett 60% berikad10060,0
46.Bordsmargarin Carlshamn Runda Bords fett 60% berikad10060,0
47.Dressing majonnäs ca 60% fett10059,9
48.Pestosås m basilika pinjenötter cashewnötter10057,1
49.Gravlaxsås10056,0
50.Sesamfrön torkade u skal10055,0
51.Sötmandel torkad10052,0
52.Rimmat sidfläsk gris stekt10051,6
53.Jordnötssmör10051,0
54.Sesamfrön torkade10050,0
55.Solrosfrön torkade10049,5
56.Jordnötter rostade10049,0
57.Jordnötter rostade saltade10049,0
58.Jordnötter torkade10049,0
59.Pistaschnötter10048,5
60.Rostad lök10048,5
61.Räkmajonnäs el räksallad gatukök10048,0
62.Béarnaisesås10046,9
63.Cashewnötter10046,5
64.Pumpafrön squashfrön torkade10046,0
65.Gravlaxsås Krabbsås10045,6
66.Salami importerad 45% fett10045,0
67.Rimmat sidfläsk gris panerat stekt10044,4
68.Gåsleverpastej rökt konserv10044,0
69.Dressing vinägrett m vatten ca 42% fett10043,6
70.Gås stekt10043,4
71.Dressing olja ca 45% fett10043,1
72.Grönmögelost fett 43 % Blå Castello10043,0
73.Ostsås gorgonzola ädelost kaffe- o vispgrädde10041,7
74.Ål ugnsstekt hemlagad10040,5
75.Ål flat- o varmrökt10040,2
76.Dressing majonnäs ca 40% fett10040,0
77.Lättmargarin Lätt & lagom fett 40% berikad10040,0
78.Lättmargarin Lätt & lagom oliv fett 40% berikad10040,0
79.Lättmargarin Lätt & lagom omega 3 fett 40% berikad10040,0
80.Lättmargarin Lätta fett 40% berikad10040,0
81.Lättmargarin Milda smörgås lätt fett 40% berikad10040,0
82.Vispgrädde 40% fett10040,0
83.Anka m skinn10039,5
84.Vit choklad10039,3
85.Choklad u tillsatt socker10039,0
86.Rhode Island sås10038,5
87.Ost hårdost 38% fett10038,0
88.Lantpaté10037,5
89.Rökt sidfläsk gris10037,5
90.Duva stekt M10037,3
91.Mörk choklad, >70 % kakao10037,0
92.Oliver svarta m olja konserv10036,0
93.Ål inkokt hemlagad10036,0
94.Toscaglasyr10035,7
95.Bearnaise sås fett 44% Spisa Rydbergs10035,5
96.Gräddpulver gräddersättning 35% fett10035,5
97.Rökt medvurst ca 36% fett10035,5
98.Wienerbröd10035,5
99.Mjölkchoklad, genomsnittsvärde10035,2
100.Färskost 35% fett Boursin10035,0

Källa, referenser och övriga länkar

Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version "2009-05-19"

Läs mer om Fett på Wikipedia

Din energiförbrukning
Energibehov-kcal
Mat-kcal
Aktiviteter-kcal
Totalt-kcal
Mer information | Rensa