Mörk choklad, >70 % kakao
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Råvara, förädlad och bearbetad (använd ej) |
| Livsmedelsgrupp: | Choklad |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 38,0 | % |
| | Protein | 10,0 | % |
| | Kolhydrater | 52,1 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 572 | kcal |
| | Energi kJ | 2395 | kJ |
| | Fett | 37 | g |
| | Kolhydrat | 50,7 | g |
| | Protein | 9,7 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 11,8 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 9,1 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 12,7 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 11,7 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,1 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,4 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,1 | g |
| | Kolesterol | 3,1 | mg |
| | Mättade fettsyror | 22,5 | g |
| | Transfettsyror | 0,2 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 22,1 | g |
| | Sackaros | 22,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 230 | mg |
| | Jod | 2 | µg |
| | Järn | 15,2 | mg |
| | Kalcium | 55 | mg |
| | Kalium | 654 | mg |
| | Magnesium | 174 | mg |
| | Natrium | 12 | mg |
| | Selen | 4,6 | µg |
| | Zink | 2,89 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,66 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 22 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 16 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,9 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,5 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 20 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 22 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,02 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg |
| | Vitamin E | 0,66 | mg |
| | Vitamin K | 8 | µg |
| Övrigt | Aska | 2,3 | g |
| | Vatten | 0,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar