Hollandaisesås
| Maträttstyp: | Sås |
| Rätt/råvara: | Tillbehör |
| Livsmedelsgrupp: | Sås dressing majonnäs |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 94,1 | % | |
| Protein | 5,0 | % | |
| Kolhydrater | 0,9 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 568 | kcal |
| Energi kJ | 2378 | kJ | |
| Fett | 62,5 | g | |
| Kolhydrat | 0,6 | g | |
| Protein | 3,3 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 26,7 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 1,4 | g | |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,8 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 17,7 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 2,2 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 26,3 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 7,7 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 3 | g | |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 0,2 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 9,9 | g | |
| Kolesterol | 254,8 | mg | |
| Mättade fettsyror | 24,9 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
| Monosackarider | 0,1 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 106 | mg |
| Jod | 35 | µg | |
| Järn | 1,1 | mg | |
| Kalcium | 29 | mg | |
| Kalium | 30 | mg | |
| Magnesium | 3 | mg | |
| Natrium | 615 | mg | |
| Selen | 6 | µg | |
| Zink | 0,24 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 8,72 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 1 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 20 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 25 | µg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,8 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 678 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 680 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,07 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,6 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,05 | mg | |
| Vitamin D | 7,78 | µg | |
| Vitamin E | 8,72 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,9 | g |
| Vatten | 31,7 | g | |