Bordsmargarin Carlshamn Runda Bords fett 60% berikad
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Margarin el matfettsblandning fetthalt < 70% fett |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 97,6 | % |
| | Protein | 0,5 | % |
| | Kolhydrater | 2,0 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 537 | kcal |
| | Energi kJ | 2246 | kJ |
| | Fett | 60 | g |
| | Kolhydrat | 1,2 | g |
| | Protein | 0,3 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 23,8 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 4,5 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 2 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 12,2 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,7 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 22,3 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 7,1 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 3,9 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 1,4 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 11,1 | g |
| | Mättade fettsyror | 22,3 | g |
| | Transfettsyror | 0,3 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,2 | g |
| Mineralämnen | Natrium | 600 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 8 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,1 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 900 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 900 | µg |
| | Vitamin D | 7,5 | µg |
| | Vitamin E | 8 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,5 | g |
| | Vatten | 37 | g |
Källa, referenser och övriga länkar