Bordsmargarin Bregott mellan fett 60% berikad
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Margarin el matfettsblandning fetthalt < 70% fett |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 95,2 | % |
| | Protein | 1,6 | % |
| | Kolhydrater | 3,2 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 543 | kcal |
| | Energi kJ | 2271 | kJ |
| | Fett | 60 | g |
| | Kolhydrat | 2 | g |
| | Protein | 1 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 20 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 1,5 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 4,5 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 13,1 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 5 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 18,5 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 4,6 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 1,8 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 4,9 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 6,4 | g |
| | Kolesterol | 124,8 | mg |
| | Mättade fettsyror | 29,7 | g |
| | Transfettsyror | 1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,6 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 26 | mg |
| | Järn | 0,2 | mg |
| | Kalcium | 18 | mg |
| | Kalium | 20 | mg |
| | Magnesium | 3 | mg |
| | Natrium | 395 | mg |
| | Zink | 0,1 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 5,73 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 3 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 140 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,1 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,3 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 900 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 912 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,02 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,01 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,1 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,01 | mg |
| | Vitamin D | 7,5 | µg |
| | Vitamin E | 5,73 | mg |
| Övrigt | Aska | 0,9 | g |
| | Vatten | 36,1 | g |
Källa, referenser och övriga länkar