Mjölkchoklad, genomsnittsvärde
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Råvara, förädlad och bearbetad (använd ej) |
| Livsmedelsgrupp: | Choklad |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 36,2 | % |
| | Protein | 9,5 | % |
| | Kolhydrater | 54,4 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 564 | kcal |
| | Energi kJ | 2358 | kJ |
| | Fett | 35,2 | g |
| | Kolhydrat | 52,9 | g |
| | Protein | 9,2 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 11,1 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 8,8 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 10,4 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 10,8 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,1 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 0,5 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,3 | g |
| | Kolesterol | 28,6 | mg |
| | Mättade fettsyror | 21,3 | g |
| | Transfettsyror | 0,2 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 48,5 | g |
| | Sackaros | 37,6 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 264 | mg |
| | Jod | 24 | µg |
| | Järn | 2,33 | mg |
| | Kalcium | 267 | mg |
| | Kalium | 509 | mg |
| | Magnesium | 63 | mg |
| | Natrium | 93 | mg |
| | Selen | 3,6 | µg |
| | Zink | 1,37 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,74 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 16 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 32 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,4 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,9 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 58 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 60 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,47 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,48 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,11 | mg |
| | Vitamin D | 0,29 | µg |
| | Vitamin E | 0,74 | mg |
| | Vitamin K | 6 | µg |
| Övrigt | Aska | 1,9 | g |
| | Vatten | 0,8 | g |
Källa, referenser och övriga länkar