Vispgrädde 40% fett
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Grädde o creme fraiche m mjölkfett |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 88,7 | % | |
| Protein | 4,7 | % | |
| Kolhydrater | 6,7 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 375 | kcal |
| Energi kJ | 1567 | kJ | |
| Fett | 40 | g | |
| Kolhydrat | 3 | g | |
| Protein | 2,1 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 9,3 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 1,3 | g | |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 4,1 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 11,6 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,4 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 4,6 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 8,6 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 4,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,6 | g | |
| Kolesterol | 112,6 | mg | |
| Mättade fettsyror | 26,2 | g | |
| Transfettsyror | 1,2 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 3 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 56 | mg |
| Jod | 9 | µg | |
| Järn | 0,07 | mg | |
| Kalcium | 72 | mg | |
| Kalium | 100 | mg | |
| Magnesium | 8 | mg | |
| Natrium | 25 | mg | |
| Selen | 1,4 | µg | |
| Zink | 0,31 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,93 | mg |
| Folat (Folsyra) | 3 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 184 | µg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,5 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 334 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 349 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,26 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,03 | mg | |
| Vitamin D | 0,28 | µg | |
| Vitamin E | 0,93 | mg | |
| Vitamin K | 4 | µg | |
| Övrigt | Aska | 0,5 | g |
| Vatten | 54,4 | g | |