Pestosås basilika parmesan valnöt
| Rätt/råvara: | Tillbehör |
| Livsmedelsgrupp: | Sås dressing majonnäs |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 76,8 | % |
| | Protein | 15,3 | % |
| | Kolhydrater | 7,9 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 628 | kcal |
| | Energi kJ | 2626 | kJ |
| | Fett | 61,9 | g |
| | Kolhydrat | 6,4 | g |
| | Protein | 12,3 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 32,3 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 6,9 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,9 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 31,3 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 13,5 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 2,5 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 0,4 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 16,2 | g |
| | Kolesterol | 13,5 | mg |
| | Mättade fettsyror | 10,4 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,5 | g |
| | Fibrer | 2,1 | g |
| | Monosackarider | 0,4 | g |
| | Sackaros | 0,9 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 255 | mg |
| | Jod | 41 | µg |
| | Järn | 1,35 | mg |
| | Kalcium | 289 | mg |
| | Kalium | 238 | mg |
| | Magnesium | 64 | mg |
| | Natrium | 644 | mg |
| | Selen | 2,2 | µg |
| | Zink | 1,68 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 5,38 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 28 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 306 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,5 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 40 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 66 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,13 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,14 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,27 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,22 | mg |
| | Vitamin D | 0,04 | µg |
| | Vitamin E | 5,38 | mg |
| Övrigt | Aska | 2,8 | g |
| | Avfall | 19 | % |
| | Vatten | 14,5 | g |
Källa, referenser och övriga länkar