Pestosås m basilika pinjenötter cashewnötter
| Maträttstyp: | Sås |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Tillbehör |
| Livsmedelsgrupp: | Sås dressing majonnäs |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 77,3 | % |
| | Protein | 5,7 | % |
| | Kolhydrater | 17,1 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 581 | kcal |
| | Energi kJ | 2431 | kJ |
| | Fett | 57,1 | g |
| | Kolhydrat | 12,6 | g |
| | Protein | 4,2 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 28,5 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 5,2 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 2 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 27,9 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 17,9 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 18,2 | g |
| | Kolesterol | 1,1 | mg |
| | Mättade fettsyror | 7,9 | g |
| | Transfettsyror | 0,4 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,2 | g |
| | Fibrer | 4,1 | g |
| | Monosackarider | 1 | g |
| | Sackaros | 0,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 90 | mg |
| | Jod | 6 | µg |
| | Järn | 0,91 | mg |
| | Kalcium | 125 | mg |
| | Kalium | 196 | mg |
| | Magnesium | 37 | mg |
| | Natrium | 1288 | mg |
| | Selen | 1,7 | µg |
| | Zink | 0,63 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 21 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 34 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 965 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,6 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,2 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 30 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 112 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,15 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,02 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,14 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg |
| | Vitamin D | 0,69 | µg |
| | Vitamin E | 21 | mg |
| | Vitamin K | 276 | µg |
| Övrigt | Aska | 4,1 | g |
| | Vatten | 18 | g |
Källa, referenser och övriga länkar