Rhode Island sås
| Rätt/råvara: | Tillbehör |
| Livsmedelsgrupp: | Sås dressing majonnäs ej på pulver |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 83,9 | % | |
| Protein | 3,9 | % | |
| Kolhydrater | 12,2 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 372 | kcal |
| Energi kJ | 1555 | kJ | |
| Fett | 38,5 | g | |
| Kolhydrat | 5,6 | g | |
| Protein | 1,8 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 7,8 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1,1 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 5 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,8 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 7,5 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 16 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 2,1 | g | |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 1,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 17,9 | g | |
| Kolesterol | 71,5 | mg | |
| Mättade fettsyror | 9,4 | g | |
| Transfettsyror | 0,3 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 3,9 | g |
| Fibrer | 0,2 | g | |
| Monosackarider | 1,3 | g | |
| Sackaros | 2,4 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 51 | mg |
| Jod | 19 | µg | |
| Järn | 0,36 | mg | |
| Kalcium | 48 | mg | |
| Kalium | 141 | mg | |
| Magnesium | 11 | mg | |
| Natrium | 452 | mg | |
| Selen | 1,1 | µg | |
| Zink | 0,27 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,27 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 396 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,3 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,7 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 138 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 171 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,07 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,46 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,07 | mg | |
| Vitamin D | 0,07 | µg | |
| Vitamin E | 2,27 | mg | |
| Vitamin K | 1 | µg | |
| Övrigt | Aska | 1,6 | g |
| Vatten | 52,1 | g | |