Färskost 35% fett Boursin
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Färskost kvarg uppfyller inte nyckelhål |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 82,4 | % |
| | Protein | 9,4 | % |
| | Kolhydrater | 8,2 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 340 | kcal |
| | Energi kJ | 1423 | kJ |
| | Fett | 35 | g |
| | Kolhydrat | 3,5 | g |
| | Protein | 4 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 9 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 1,1 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 3,7 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 10 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 3,9 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 7,9 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 3 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,9 | g |
| | Kolesterol | 120 | mg |
| | Mättade fettsyror | 22,7 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 145 | mg |
| | Järn | 0,1 | mg |
| | Kalcium | 68 | mg |
| | Kalium | 40 | mg |
| | Magnesium | 5 | mg |
| | Natrium | 260 | mg |
| | Selen | 5,5 | µg |
| | Zink | 0,4 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,8 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 13 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 80 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,1 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 262 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 269 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,14 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,02 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,6 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,03 | mg |
| | Vitamin D | 0,25 | µg |
| | Vitamin E | 0,8 | mg |
| Övrigt | Aska | 0,8 | g |
| | Vatten | 56,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar