Ostsås gorgonzola ädelost kaffe- o vispgrädde
| Maträttstyp: | Sås |
| Rätt/råvara: | Tillbehör |
| Livsmedelsgrupp: | Sås dressing majonnäs ej på pulver |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 84,8 | % |
| | Protein | 9,1 | % |
| | Kolhydrater | 6,1 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 400 | kcal |
| | Energi kJ | 1672 | kJ |
| | Fett | 41,7 | g |
| | Kolhydrat | 3 | g |
| | Protein | 4,5 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 15 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 2,9 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 8,7 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 3,6 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 14,4 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 3,2 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 1,4 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 2,8 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 4,6 | g |
| | Kolesterol | 80,2 | mg |
| | Mättade fettsyror | 19,9 | g |
| | Transfettsyror | 0,7 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 2,3 | g |
| | Fibrer | 0,2 | g |
| | Monosackarider | 0,3 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 86 | mg |
| | Jod | 13 | µg |
| | Järn | 0,12 | mg |
| | Kalcium | 105 | mg |
| | Kalium | 110 | mg |
| | Magnesium | 10 | mg |
| | Natrium | 302 | mg |
| | Selen | 1,3 | µg |
| | Zink | 0,79 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 4,12 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 11 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 137 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,2 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,3 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 231 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 242 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,13 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,32 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg |
| | Vitamin D | 0,19 | µg |
| | Vitamin E | 4,12 | mg |
| | Vitamin K | 2 | µg |
| Övrigt | Aska | 1,4 | g |
| | Avfall | 1 | % |
| | Vatten | 49,2 | g |
Källa, referenser och övriga länkar