Vit choklad
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Råvara, förädlad och bearbetad (använd ej) |
| Livsmedelsgrupp: | Choklad |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 40,2 | % | |
| Protein | 6,1 | % | |
| Kolhydrater | 53,6 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 585 | kcal |
| Energi kJ | 2447 | kJ | |
| Fett | 39,3 | g | |
| Kolhydrat | 52,4 | g | |
| Protein | 6 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 11,8 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,8 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 9,9 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 11,7 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 11,5 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,3 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,4 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 0,6 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 1,5 | g | |
| Kolesterol | 26,1 | mg | |
| Mättade fettsyror | 24,1 | g | |
| Transfettsyror | 0,4 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 51,8 | g |
| Sackaros | 41,9 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 179 | mg |
| Jod | 23 | µg | |
| Järn | 0,19 | mg | |
| Kalcium | 203 | mg | |
| Kalium | 311 | mg | |
| Magnesium | 21 | mg | |
| Natrium | 79 | mg | |
| Selen | 2,4 | µg | |
| Zink | 0,74 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,67 | mg |
| Folat (Folsyra) | 11 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 31 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,3 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,3 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 73 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 76 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,42 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,53 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,11 | mg | |
| Vitamin D | 0,33 | µg | |
| Vitamin E | 0,67 | mg | |
| Vitamin K | 6 | µg | |
| Övrigt | Aska | 1,5 | g |
| Vatten | 0,8 | g | |