Här hittar du en lista som visar den 100 livsmedel som innehåller mest Fettsyror C20:4 per 100 gram enligt Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas.
# | Livsmedel | Vikt (g) | Mängd (g) |
1. | Ål flat- o varmrökt | 100 | 0,9 |
2. | Ål inkokt hemlagad | 100 | 0,8 |
3. | Ål ugnsstekt hemlagad | 100 | 0,8 |
4. | Kycklinghjärta | 100 | 0,7 |
5. | Ål | 100 | 0,7 |
6. | Ål rund- o varmrökt | 100 | 0,7 |
7. | Gåsleverpastej rökt konserv | 100 | 0,6 |
8. | Grishjärta | 100 | 0,5 |
9. | Grislever | 100 | 0,4 |
10. | Lantpaté | 100 | 0,4 |
11. | Lax odlad norsk fjordlax | 100 | 0,4 |
12. | Äggula | 100 | 0,4 |
13. | Kalvhjärna | 100 | 0,3 |
14. | Grönpepparpaté | 100 | 0,3 |
15. | Duva stekt M | 100 | 0,3 |
16. | Kycklingmage | 100 | 0,3 |
17. | Leverpastej bredbar ca 24% fett | 100 | 0,3 |
18. | Leverpastej skivbar 26% fett | 100 | 0,3 |
19. | Sardeller konserv | 100 | 0,3 |
20. | Duva stekt | 100 | 0,2 |
21. | Duva m skinn | 100 | 0,2 |
22. | Braxen | 100 | 0,2 |
23. | Grisnjure | 100 | 0,2 |
24. | Böckling filé dubbel varmrökt Rospigg | 100 | 0,2 |
25. | Hästkött | 100 | 0,2 |
26. | Kalkon kokt | 100 | 0,2 |
27. | Kycklinglever stekt | 100 | 0,2 |
28. | Lammlever | 100 | 0,2 |
29. | Lammnjure | 100 | 0,2 |
30. | Laxpaté | 100 | 0,2 |
31. | Leverbiff mald lever rå fryst | 100 | 0,2 |
32. | Leverbiff mald stekt fryst | 100 | 0,2 |
33. | Leverpastej bredbar 3-3,5% fett | 100 | 0,2 |
34. | Leverpastej bredbar ca 10% fett | 100 | 0,2 |
35. | Leverpastej skivbar 14% fett | 100 | 0,2 |
36. | Makrill | 100 | 0,2 |
37. | Makrill kokt | 100 | 0,2 |
38. | Makrill opanerad stekt | 100 | 0,2 |
39. | Makrill panerad stekt | 100 | 0,2 |
40. | Nötlever | 100 | 0,2 |
41. | Nötlever ej panerad stekt | 100 | 0,2 |
42. | Nötlever panerad stekt | 100 | 0,2 |
43. | Regnbågslax odlad | 100 | 0,2 |
44. | Röding | 100 | 0,2 |
45. | Röding urtagen varmrökt | 100 | 0,2 |
46. | Rökt kalkon | 100 | 0,2 |
47. | Rökt sidfläsk gris | 100 | 0,2 |
48. | Salami importerad 45% fett | 100 | 0,2 |
49. | Siklöja | 100 | 0,2 |
50. | Spettekaka | 100 | 0,2 |
51. | Tunnbringa av kalv | 100 | 0,2 |
52. | Gräddersättning m havre 13% fett Oatly iMat | 100 | 0,1 |
53. | Kalvfärsbiffar | 100 | 0,1 |
54. | Kalvfrikassé fryst | 100 | 0,1 |
55. | Kalvfrikadeller | 100 | 0,1 |
56. | Kalvfransyska | 100 | 0,1 |
57. | Kalvfilé stekt | 100 | 0,1 |
58. | Kalvbringa | 100 | 0,1 |
59. | Kalkon m skinn stekt | 100 | 0,1 |
60. | Kalkon m skinn | 100 | 0,1 |
61. | Kyckling höns kokt grillat stekt ospecificerat | 100 | 0,1 |
62. | Kräfta konserv el kokt | 100 | 0,1 |
63. | Krabba blå | 100 | 0,1 |
64. | Korv typ falukorv stekt | 100 | 0,1 |
65. | Korv typ falukorv 19% fett | 100 | 0,1 |
66. | Korv Stroganoff hemlagad i gjutjärnsstekpanna | 100 | 0,1 |
67. | Korv ca 11% fett stekt | 100 | 0,1 |
68. | Korv ca 11% fett | 100 | 0,1 |
69. | Kokt fläskrulad /rullsylta | 100 | 0,1 |
70. | Kaviar orökt | 100 | 0,1 |
71. | Kaninkött | 100 | 0,1 |
72. | Kalvytterlår | 100 | 0,1 |
73. | Kalvtunga | 100 | 0,1 |
74. | Kalvnjure | 100 | 0,1 |
75. | Kalvlever | 100 | 0,1 |
76. | Kalvköttgryta lök tomat morötter rotselleri | 100 | 0,1 |
77. | Kalvkött kokt | 100 | 0,1 |
78. | Kalvkotlett stekt | 100 | 0,1 |
79. | Kalvkotlett | 100 | 0,1 |
80. | Kalkon | 100 | 0,1 |
81. | Kabanoss korv stekt | 100 | 0,1 |
82. | Isterband stekt | 100 | 0,1 |
83. | Isterband 15% fett | 100 | 0,1 |
84. | Hönsbuljong konc låg salt storhushåll | 100 | 0,1 |
85. | Högrev nöt | 100 | 0,1 |
86. | Högrev kokt | 100 | 0,1 |
87. | Högrev av kalv | 100 | 0,1 |
88. | Hälleflundra panerad stekt | 100 | 0,1 |
89. | Hälleflundra kokt | 100 | 0,1 |
90. | Hälleflundra | 100 | 0,1 |
91. | Hushållssylta | 100 | 0,1 |
92. | Hushållsmargarin Carlshamn Mjölkfritt fett 80% berikad | 100 | 0,1 |
93. | Hollandaisesås | 100 | 0,1 |
94. | Harstek hare | 100 | 0,1 |
95. | Harkött hare | 100 | 0,1 |
96. | Hamburgare stekt fryst | 100 | 0,1 |
97. | Hamburgare rå fryst | 100 | 0,1 |
98. | Hamburgare ca 17% fett stekt | 100 | 0,1 |
99. | Hamburgare blandfärs stekt | 100 | 0,1 |
100. | Brieost vitmögelost 34% fett | 100 | 0,1 |