Kalvköttgryta lök tomat morötter rotselleri
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Nöt kalv färskt fryst tillagat |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 33,3 | % |
| | Protein | 50,9 | % |
| | Kolhydrater | 15,8 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 99 | kcal |
| | Energi kJ | 414 | kJ |
| | Fett | 5,7 | g |
| | Kolhydrat | 2,7 | g |
| | Protein | 8,7 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,6 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,2 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,3 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,4 | g |
| | Kolesterol | 31,1 | mg |
| | Mättade fettsyror | 2,4 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,7 | g |
| | Fibrer | 1,2 | g |
| | Monosackarider | 1,3 | g |
| | Sackaros | 0,7 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 94 | mg |
| | Jod | 1 | µg |
| | Järn | 0,96 | mg |
| | Kalcium | 20 | mg |
| | Kalium | 284 | mg |
| | Magnesium | 16 | mg |
| | Natrium | 150 | mg |
| | Selen | 3,1 | µg |
| | Zink | 2,08 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,45 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 4 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 12 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 722 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 3,2 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,8 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 13 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 82 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,39 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg |
| | Vitamin D | 0,13 | µg |
| | Vitamin E | 0,45 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,1 | g |
| | Avfall | 12 | % |
| | Vatten | 80,6 | g |
Källa, referenser och övriga länkar