Du är här: Hem » Kaloritabellen » Kalvtunga

Kalvtunga

Maträttstyp:Inte tillämpligt
Tillverkare:Inte tillämpligt
Rätt/råvara:Råvara
Livsmedelsgrupp:Inälvor o organ oblandade
Innehåll per 100 gram
EnergifördelningEnergifördelning
 Fett37,7%
 Protein62,3%
MakrokomponenterEnergi kcal (Kalori) 153kcal
 Energi kJ638kJ
 Fett9,8g
 Protein16,2g
FettEnkelomättade fettsyror4,6g
 Fettsyror C14 (Myristinsyra) 0,3g
 Fettsyror C16 (Palmetinsyra) 2,4g
 Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) 0,6g
 Fettsyror C18 (Stearinsyra) 1,2g
 Fettsyror C18:1 (Oljesyra) 3,8g
 Fettsyror C18:2 (Linolsyra) 0,2g
 Fettsyror C18:3 (Linolensyra) 0,1g
 Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) 0,1g
 Fleromättade fettsyror0,4g
 Kolesterol100mg
 Mättade fettsyror4,1g
MineralämnenFosfor185mg
 Jod2µg
 Järn2mg
 Kalcium9mg
 Kalium240mg
 Magnesium17mg
 Natrium93mg
 Selen2µg
 Zink3,4mg
Vitaminera-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) 0,23mg
 Folat (Folsyra) 19µg
 Karoten (Provitamin (A-vitamin)) 19µg
 Niacin (Vitamin B3) 3mg
 Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) 6mg
 Retinol (Vitamin A) 10µg
 Retinolekvivalent ((Vitamin A)) 12µg
 Riboflavin (Vitamin B2) 0,28mg
 Tiamin (Vitamin B1) 0,08mg
 Vitamin B12 (Kobalamin) 4µg
 Vitamin B6 (Pyridoxin) 0,12mg
 Vitamin D0,3µg
 Vitamin E0,23mg
ÖvrigtAska1g
 Avfall20%
 Vatten73g

Källa, referenser och övriga länkar

Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version "2009-05-19"

Din energiförbrukning
Energibehov-kcal
Mat-kcal
Aktiviteter-kcal
Totalt-kcal
Mer information | Rensa