Gräddersättning m havre 13% fett Oatly iMat
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Grädde o creme fraiche m veg. fett blandat fett |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 64,0 | % |
| | Protein | 5,9 | % |
| | Kolhydrater | 30,0 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 146 | kcal |
| | Energi kJ | 612 | kJ |
| | Fett | 13 | g |
| | Kolhydrat | 6,1 | g |
| | Protein | 1,2 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 7,1 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 7 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 1 | g |
| | Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 2,6 | g |
| | Mättade fettsyror | 2,8 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 3 | g |
| | Fibrer | 0,9 | g |
| | Sackaros | 0,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 23 | mg |
| | Kalcium | 33 | mg |
| | Kalium | 40 | mg |
| | Magnesium | 3 | mg |
| | Natrium | 61 | mg |
| | Selen | 1 | µg |
| | Zink | 0,1 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,08 | mg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,1 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,3 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg |
| | Vitamin E | 0,08 | mg |
| Övrigt | Aska | 0,3 | g |
| | Vatten | 78,5 | g |
Källa, referenser och övriga länkar