Du är här: Hem » Näringsvärden » Fettsyror C18:1 » Top 100

De 100 livsmedel som innehåller mest

Här hittar du en lista som visar den 100 livsmedel som innehåller mest Fettsyror C18:1 per 100 gram enligt Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas.

#LivsmedelVikt (g)Mängd (g)
1.Olivolja10070,6
2.Rapsolja oberik10056,1
3.Majonnäs 90% fett10050,1
4.Hasselnötter10048,3
5.Flytande margarin
(Carlshamn GottGott fett 80% berikad)
10046,8
6.Flytande margarin
(Mjuka Milda fett 80% berikad)
10045,7
7.Flytande margarin
(Carlshamn Mjölkfritt fett 80% berikad)
10045,5
8.Pekannötter10041,2
9.Sesamolja10038,9
10.Bordsmargarin Carlshamn Mjölkfritt fett 80% berikad10037,0
11.Späck gris10035,2
12.Ister gris10034,1
13.Hushållsmargarin Melba mat & bakmargarin fett 80% berikad10033,8
14.Margarin Milda mat- och bakmargarin fett 80% berikad10033,8
15.Sötmandel torkad10033,3
16.Pistaschnötter10032,0
17.Bordsmargarin Milda normalsaltat fett 70% berikad10031,5
18.Bordsmargarin Milda extrasaltat fett 70% berikad10031,5
19.Margarin Milda Mjölkfritt fett 70% berikad10031,5
20.Pestosås basilika parmesan valnöt10031,3
21.Hushållsmargarin Carlshamn GottGott fett 80% berikad10030,2
22.Flytande margarin
(Becel fett 82%)
10029,7
23.Hushållsmargarin Carlshamn Mjölkfritt fett 80% berikad10028,1
24.Pestosås m basilika pinjenötter cashewnötter10027,9
25.Béarnaisesås10027,4
26.Cashewnötter10026,8
27.Hollandaisesås10026,3
28.Majsolja10025,7
29.Talg nöt10025,3
30.Gravlaxsås Krabbsås10024,9
31.Oliver svarta m olja konserv10024,7
32.Bordsmargarin Bregott havssaltat fett 80% berikad10024,5
33.Jordnötssmör10023,9
34.Jordnötter rostade10023,7
35.Jordnötter rostade saltade10023,7
36.Jordnötter torkade10023,7
37.Matolja berik10023,6
38.Bordsmargarin Bregott fett 75% berikad10023,1
39.Paranötter10022,4
40.Bordsmargarin Carlshamn Runda Bords fett 60% berikad10022,3
41.Mjuk nötkaka10022,0
42.Sojaolja10022,0
43.Gås stekt10021,6
44.Fyllda rån sötade m sorbitol10020,7
45.Solrosolja10020,6
46.Sesamfrön torkade u skal10020,4
47.Linfröolja10019,9
48.Rostad lök10018,9
49.Räkmajonnäs el räksallad gatukök10018,9
50.Rimmat sidfläsk gris stekt10018,7
51.Bordsmargarin Bregott mellan fett 60% berikad10018,5
52.Sesamfrön torkade10018,5
53.Lättmargarin Milda smörgås lätt fett 40% berikad10018,0
54.Vetegroddsolja10018,0
55.Salami importerad 45% fett10017,9
56.Druvkärnolja10017,8
57.Rimmat sidfläsk gris panerat stekt10017,4
58.Gåsleverpastej rökt konserv10017,2
59.Ostbågar10017,2
60.Jordnötsbågar jordnötsringar10016,8
61.Anka m skinn10016,7
62.Gås m skinn10016,7
63.Lättmargarin Lätt & lagom oliv fett 40% berikad10016,6
64.Lättmargarin Lätta fett 40% berikad10016,6
65.Smör extrasaltat fett 80%10016,5
66.Smör fett 80%10016,5
67.Smör osaltat fett 80%10016,5
68.Lättmargarin Lätt & lagom omega 3 fett 40% berikad10016,2
69.Mandelbiskvier10015,8
70.Nöt- och chokladkräm Nutella10015,7
71.Rökt sidfläsk gris10015,7
72.Wienerbröd10015,6
73.Bordsmargarin Becel Gold fett 70% berikad10015,4
74.Dressing vinägrett 65% fett10015,4
75.Mandelmassa10015,3
76.Kebabasås vit fett 30% Rydbergs10015,1
77.Chokladpraliner10015,0
78.Majonnäs 80% fett10015,0
79.Potatischips10015,0
80.Mördeg gräddad10014,5
81.Toscaglasyr10014,5
82.Fyllda rån sötade m fruktsocker10014,4
83.Laxpastej lättrökt10014,4
84.Ostsås gorgonzola ädelost kaffe- o vispgrädde10014,4
85.Dressing olja ca 25% fett10014,3
86.Pumpafrön squashfrön torkade10014,2
87.Rökt medvurst ca 36% fett10014,1
88.Kabanoss korv stekt10014,0
89.Ål ugnsstekt hemlagad10013,8
90.Lättmargarin Lätt & lagom fett 40% berikad10013,7
91.Dressing majonnäs ca 60% fett10013,6
92.Mjölkchoklad m hackade hasselnötter Schweizernöt10013,6
93.Amerikanska muffins ospec10013,5
94.Rökt påläggskorv 34% fett ospec10013,5
95.Bacon gris10013,4
96.Ål flat- o varmrökt10013,4
97.Pajskal gräddat10013,3
98.Remouladsås10013,3
99.Smulpajdeg gräddad10013,3
100.Valnötter10013,3

Källa, referenser och övriga länkar

Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version "2009-05-19"

Läs mer om Fettsyror C18:1 på Wikipedia

Din energiförbrukning
Energibehov-kcal
Mat-kcal
Aktiviteter-kcal
Totalt-kcal
Mer information | Rensa