Nöt- och chokladkräm Nutella
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Nötter frön |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 32,1 | % |
| | Protein | 6,3 | % |
| | Kolhydrater | 61,6 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 526 | kcal |
| | Energi kJ | 2200 | kJ |
| | Fett | 29,6 | g |
| | Kolhydrat | 56,9 | g |
| | Protein | 5,8 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 15,8 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 7,4 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,4 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 15,7 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 3,3 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 3,4 | g |
| | Kolesterol | 2 | mg |
| | Mättade fettsyror | 9,2 | g |
| | Transfettsyror | 0,2 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 57,3 | g |
| | Fibrer | 4,9 | g |
| | Sackaros | 47,7 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 178 | mg |
| | Jod | 7 | µg |
| | Järn | 2,3 | mg |
| | Kalcium | 124 | mg |
| | Kalium | 476 | mg |
| | Magnesium | 76 | mg |
| | Natrium | 28 | mg |
| | Selen | 5 | µg |
| | Zink | 0,12 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 7,8 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 24 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 3 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,5 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,4 | mg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,28 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,01 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,2 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,14 | mg |
| | Vitamin D | 0,63 | µg |
| | Vitamin E | 7,8 | mg |
| | Vitamin K | 5 | µg |
| Övrigt | Aska | 1,5 | g |
| | Vatten | 1,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar