Amerikanska muffins ospec
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Mjuk kaka |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 31,6 | % |
| | Protein | 7,5 | % |
| | Kolhydrater | 60,9 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 431 | kcal |
| | Energi kJ | 1804 | kJ |
| | Fett | 24,3 | g |
| | Kolhydrat | 46,8 | g |
| | Protein | 5,8 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 14 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,4 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 13,5 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 4,7 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 1,8 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 6,7 | g |
| | Kolesterol | 63,7 | mg |
| | Mättade fettsyror | 2,2 | g |
| | Transfettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 25,4 | g |
| | Fibrer | 1,6 | g |
| | Monosackarider | 0,5 | g |
| | Sackaros | 24,2 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 212 | mg |
| | Jod | 9 | µg |
| | Järn | 1,07 | mg |
| | Kalcium | 35 | mg |
| | Kalium | 183 | mg |
| | Magnesium | 16 | mg |
| | Natrium | 292 | mg |
| | Selen | 4,5 | µg |
| | Zink | 0,55 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 3,07 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 16 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 2 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,4 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,9 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 41 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 42 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,12 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,05 | mg |
| | Vitamin E | 3,07 | mg |
| | Vitamin K | 40 | µg |
| Övrigt | Aska | 1,3 | g |
| | Vatten | 20,2 | g |
Källa, referenser och övriga länkar