Räksallad majonnäs vispgrädde sparris ärter champinjoner
| Maträttstyp: | Sallad |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
| Livsmedelsgrupp: | Sallad blandad mat |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 54,0 | % |
| | Protein | 34,0 | % |
| | Kolhydrater | 11,9 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 159 | kcal |
| | Energi kJ | 664 | kJ |
| | Fett | 12,7 | g |
| | Kolhydrat | 2,8 | g |
| | Protein | 8 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,6 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,9 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,4 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 4,6 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 0,4 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 5,3 | g |
| | Kolesterol | 87,6 | mg |
| | Mättade fettsyror | 3,6 | g |
| | Transfettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,4 | g |
| | Fibrer | 1,2 | g |
| | Monosackarider | 0,8 | g |
| | Sackaros | 1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 111 | mg |
| | Jod | 6 | µg |
| | Järn | 1,29 | mg |
| | Kalcium | 48 | mg |
| | Kalium | 167 | mg |
| | Magnesium | 24 | mg |
| | Natrium | 427 | mg |
| | Selen | 6 | µg |
| | Zink | 0,7 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,12 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 7 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 39 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 207 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,1 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,5 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 55 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 72 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,07 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,39 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,08 | mg |
| | Vitamin D | 0,19 | µg |
| | Vitamin E | 1,12 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,7 | g |
| | Avfall | 9 | % |
| | Vatten | 73,5 | g |
Källa, referenser och övriga länkar