Riskakor solrosfrön majs 4% fett
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Riskakor |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 4,9 | % |
| | Protein | 8,8 | % |
| | Kolhydrater | 86,3 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 394 | kcal |
| | Energi kJ | 1650 | kJ |
| | Fett | 4,4 | g |
| | Kolhydrat | 77,4 | g |
| | Protein | 7,9 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,5 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,4 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,9 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 2 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,7 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,5 | g |
| | Fibrer | 4,8 | g |
| | Monosackarider | 0,1 | g |
| | Sackaros | 0,5 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 305 | mg |
| | Jod | 2 | µg |
| | Järn | 1,14 | mg |
| | Kalcium | 36 | mg |
| | Kalium | 268 | mg |
| | Magnesium | 113 | mg |
| | Natrium | 127 | mg |
| | Selen | 6,1 | µg |
| | Zink | 1,62 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,37 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 38 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 5 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 6,5 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 7,8 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 4 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 4 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,01 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,09 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,38 | mg |
| | Vitamin D | 0,1 | µg |
| | Vitamin E | 0,37 | mg |
| | Vitamin K | 1 | µg |
| Övrigt | Aska | 1,7 | g |
| | Vatten | 3,9 | g |
Källa, referenser och övriga länkar