Risgrynsgröt m lättmjölk
| Maträttstyp: | Gröt |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
| Livsmedelsgrupp: | Ris risnudlar |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 2,2 | % |
| | Protein | 17,3 | % |
| | Kolhydrater | 80,5 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 78 | kcal |
| | Energi kJ | 327 | kJ |
| | Fett | 0,4 | g |
| | Kolhydrat | 14,9 | g |
| | Protein | 3,2 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g |
| | Kolesterol | 2 | mg |
| | Mättade fettsyror | 0,2 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 3,3 | g |
| | Fibrer | 0,2 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 76 | mg |
| | Jod | 28 | µg |
| | Järn | 0,06 | mg |
| | Kalcium | 81 | mg |
| | Kalium | 124 | mg |
| | Magnesium | 12 | mg |
| | Natrium | 170 | mg |
| | Selen | 1,2 | µg |
| | Zink | 0,46 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,01 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 3 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,2 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,9 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 17 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 30 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,26 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,03 | mg |
| | Vitamin D | 0,25 | µg |
| | Vitamin E | 0,01 | mg |
| Övrigt | Aska | 1 | g |
| | Vatten | 80,3 | g |
Källa, referenser och övriga länkar