Ris ā la Malta
| Rätt/råvara: | Efterrätt |
| Livsmedelsgrupp: | Efterrätter |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 22,1 | % | |
| Protein | 8,6 | % | |
| Kolhydrater | 69,3 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 228 | kcal |
| Energi kJ | 956 | kJ | |
| Fett | 9,8 | g | |
| Kolhydrat | 30,7 | g | |
| Protein | 3,8 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,1 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,6 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,9 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,7 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 0,6 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 1 | g | |
| Kolesterol | 15,2 | mg | |
| Mättade fettsyror | 3,9 | g | |
| Transfettsyror | 0,2 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 13,3 | g |
| Fibrer | 0,9 | g | |
| Monosackarider | 0,1 | g | |
| Sackaros | 12,7 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 91 | mg |
| Jod | 32 | ĩg | |
| Järn | 0,64 | mg | |
| Kalcium | 61 | mg | |
| Kalium | 99 | mg | |
| Magnesium | 35 | mg | |
| Natrium | 250 | mg | |
| Selen | 1,9 | ĩg | |
| Zink | 0,49 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,28 | mg |
| Folat (Folsyra) | 10 | ĩg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 26 | ĩg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,3 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 47 | ĩg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 49 | ĩg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,04 | ĩg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,08 | mg | |
| Vitamin D | 0,04 | ĩg | |
| Vitamin E | 2,28 | mg | |
| Vitamin K | 1 | ĩg | |
| Övrigt | Aska | 1,1 | g |
| Vatten | 53,8 | g | |