Renskavsgryta
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Ren färsk fryst tillagad |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 43,7 | % | |
| Protein | 49,2 | % | |
| Kolhydrater | 7,1 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 183 | kcal |
| Energi kJ | 765 | kJ | |
| Fett | 12,9 | g | |
| Kolhydrat | 2,1 | g | |
| Protein | 14,5 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,6 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,8 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3,6 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,4 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,3 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 0,6 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,7 | g | |
| Kolesterol | 71,2 | mg | |
| Mättade fettsyror | 6,8 | g | |
| Transfettsyror | 0,2 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,7 | g |
| Fibrer | 0,8 | g | |
| Monosackarider | 0,5 | g | |
| Sackaros | 0,2 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 161 | mg |
| Jod | 54 | µg | |
| Järn | 2,3 | mg | |
| Kalcium | 22 | mg | |
| Kalium | 377 | mg | |
| Magnesium | 29 | mg | |
| Natrium | 489 | mg | |
| Selen | 17,9 | µg | |
| Zink | 3,73 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,01 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 10 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 408 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 5 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 7,7 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 71 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 105 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,38 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,15 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 2,91 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,18 | mg | |
| Vitamin D | 1,17 | µg | |
| Vitamin E | 1,01 | mg | |
| Vitamin K | 1 | µg | |
| Övrigt | Aska | 2,1 | g |
| Avfall | 4 | % | |
| Vatten | 67,6 | g | |