Mjuk pepparkaka
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Mjuk kaka |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 21,5 | % | |
| Protein | 8,0 | % | |
| Kolhydrater | 70,5 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 339 | kcal |
| Energi kJ | 1419 | kJ | |
| Fett | 14,3 | g | |
| Kolhydrat | 46,8 | g | |
| Protein | 5,3 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 8 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,1 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 7,9 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2,6 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 1 | g | |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 3,9 | g | |
| Kolesterol | 64,4 | mg | |
| Mättade fettsyror | 2,2 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 26,7 | g |
| Fibrer | 0,7 | g | |
| Monosackarider | 0,3 | g | |
| Sackaros | 25,5 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 142 | mg |
| Jod | 4 | µg | |
| Järn | 2,58 | mg | |
| Kalcium | 171 | mg | |
| Kalium | 175 | mg | |
| Magnesium | 19 | mg | |
| Natrium | 218 | mg | |
| Selen | 4,6 | µg | |
| Zink | 0,37 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 3,31 | mg |
| Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 10 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,1 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,1 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 36 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 37 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,12 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,12 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,26 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg | |
| Vitamin D | 0,21 | µg | |
| Vitamin E | 3,31 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,6 | g |
| Avfall | 2 | % | |
| Vatten | 31,4 | g | |