Mjuk kaka sockerkaka mjuk pepparkaka
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Mjuk kaka |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 20,7 | % |
| | Protein | 8,1 | % |
| | Kolhydrater | 71,2 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 391 | kcal |
| | Energi kJ | 1637 | kJ |
| | Fett | 15,9 | g |
| | Kolhydrat | 54,7 | g |
| | Protein | 6,2 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 8,9 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 8,6 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 3,1 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 1,4 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 4,6 | g |
| | Kolesterol | 46,7 | mg |
| | Mättade fettsyror | 1,4 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 32,3 | g |
| | Fibrer | 1,8 | g |
| | Monosackarider | 0,2 | g |
| | Sackaros | 30,6 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 160 | mg |
| | Jod | 11 | µg |
| | Järn | 0,72 | mg |
| | Kalcium | 26 | mg |
| | Kalium | 141 | mg |
| | Magnesium | 13 | mg |
| | Natrium | 369 | mg |
| | Selen | 4,7 | µg |
| | Zink | 0,55 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 3,78 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 16 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 3 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,3 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,9 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 24 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 25 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,17 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,2 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,14 | mg |
| | Vitamin D | 0,16 | µg |
| | Vitamin E | 3,78 | mg |
| | Vitamin K | 29 | µg |
| Övrigt | Aska | 1,5 | g |
| | Vatten | 19,9 | g |
Källa, referenser och övriga länkar