Medelhavssallad skaldjur tonfisk majonnäsdressing sallad
| Maträttstyp: | Sallad |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
| Livsmedelsgrupp: | Sallad blandad mat |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 49,0 | % |
| | Protein | 38,1 | % |
| | Kolhydrater | 12,9 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 126 | kcal |
| | Energi kJ | 527 | kJ |
| | Fett | 9,5 | g |
| | Kolhydrat | 2,5 | g |
| | Protein | 7,4 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,2 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 5 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,7 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 2,6 | g |
| | Kolesterol | 37,7 | mg |
| | Mättade fettsyror | 0,7 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
| | Fibrer | 0,8 | g |
| | Monosackarider | 0,9 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 74 | mg |
| | Jod | 5 | µg |
| | Järn | 0,25 | mg |
| | Kalcium | 37 | mg |
| | Kalium | 157 | mg |
| | Magnesium | 14 | mg |
| | Natrium | 361 | mg |
| | Selen | 16,3 | µg |
| | Zink | 0,33 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 3,15 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 22 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 72 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 2,1 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,4 | mg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 6 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,65 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg |
| | Vitamin D | 0,2 | µg |
| | Vitamin E | 3,15 | mg |
| | Vitamin K | 58 | µg |
| Övrigt | Aska | 1,4 | g |
| | Vatten | 78,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar