Löksås med grädde
| Maträttstyp: | Sås |
| Rätt/råvara: | Tillbehör |
| Livsmedelsgrupp: | Såser |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 66,2 | % | |
| Protein | 9,2 | % | |
| Kolhydrater | 24,6 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 206 | kcal |
| Energi kJ | 864 | kJ | |
| Fett | 18,8 | g | |
| Kolhydrat | 7 | g | |
| Protein | 2,6 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,9 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,5 | g | |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1,5 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 4,5 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,8 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 5,6 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g | |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 1,5 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 1,4 | g | |
| Kolesterol | 42,5 | mg | |
| Mättade fettsyror | 10,2 | g | |
| Transfettsyror | 0,4 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 3,3 | g |
| Fibrer | 0,5 | g | |
| Monosackarider | 1 | g | |
| Sackaros | 0,6 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 67 | mg |
| Jod | 69 | µg | |
| Järn | 0,22 | mg | |
| Kalcium | 76 | mg | |
| Kalium | 158 | mg | |
| Magnesium | 11 | mg | |
| Natrium | 532 | mg | |
| Selen | 1,2 | µg | |
| Zink | 0,35 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,43 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 1 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 7 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 71 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,2 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,8 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 124 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 130 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,21 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg | |
| Vitamin D | 0,1 | µg | |
| Vitamin E | 1,43 | mg | |
| Vitamin K | 1 | µg | |
| Övrigt | Aska | 1,9 | g |
| Avfall | 2 | % | |
| Vatten | 69,2 | g | |