Lapskojs
| Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
| Livsmedelsgrupp: | Köttprodukter kötträtter |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 26,7 | % | |
| Protein | 36,4 | % | |
| Kolhydrater | 36,9 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 128 | kcal |
| Energi kJ | 534 | kJ | |
| Fett | 6,3 | g | |
| Kolhydrat | 8,7 | g | |
| Protein | 8,6 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,5 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,5 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,2 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,3 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
| Kolesterol | 25,3 | mg | |
| Mättade fettsyror | 3 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
| Fibrer | 0,8 | g | |
| Monosackarider | 0,4 | g | |
| Sackaros | 0,4 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 90 | mg |
| Jod | 1 | µg | |
| Järn | 1,62 | mg | |
| Kalcium | 6 | mg | |
| Kalium | 365 | mg | |
| Magnesium | 21 | mg | |
| Natrium | 603 | mg | |
| Selen | 3,7 | µg | |
| Zink | 2,09 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,19 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 10 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 15 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,8 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,4 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 8 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 9 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,19 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,1 | mg | |
| Vitamin D | 0,41 | µg | |
| Vitamin E | 0,2 | mg | |
| Övrigt | Aska | 2,8 | g |
| Avfall | 27 | % | |
| Vatten | 72,7 | g | |