Lammköttgryta lök tomat
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Får lamm färskt fryst tillagat |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 34,2 | % |
| | Protein | 52,1 | % |
| | Kolhydrater | 13,7 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 166 | kcal |
| | Energi kJ | 693 | kJ |
| | Fett | 9,7 | g |
| | Kolhydrat | 3,9 | g |
| | Protein | 14,8 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,5 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,1 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,5 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,1 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,1 | g |
| | Kolesterol | 58,6 | mg |
| | Mättade fettsyror | 4,6 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,4 | g |
| | Fibrer | 1,9 | g |
| | Monosackarider | 1 | g |
| | Sackaros | 1,4 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 165 | mg |
| | Jod | 33 | µg |
| | Järn | 1,65 | mg |
| | Kalcium | 28 | mg |
| | Kalium | 267 | mg |
| | Magnesium | 23 | mg |
| | Natrium | 343 | mg |
| | Selen | 1,2 | µg |
| | Zink | 2,81 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,75 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 15 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 99 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 3,7 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6,4 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 46 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 54 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,19 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,16 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,59 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,12 | mg |
| | Vitamin D | 0,35 | µg |
| | Vitamin E | 0,75 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,8 | g |
| | Avfall | 26 | % |
| | Vatten | 67,9 | g |
Källa, referenser och övriga länkar