Lammköttgryta lök kålrot i lergryta
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Får lamm färskt fryst tillagat |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 45,6 | % |
| | Protein | 46,7 | % |
| | Kolhydrater | 7,7 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 165 | kcal |
| | Energi kJ | 688 | kJ |
| | Fett | 11,9 | g |
| | Kolhydrat | 2 | g |
| | Protein | 12,2 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,4 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,6 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 2 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,2 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,9 | g |
| | Kolesterol | 54,1 | mg |
| | Mättade fettsyror | 5,9 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,3 | g |
| | Fibrer | 0,7 | g |
| | Monosackarider | 1,3 | g |
| | Sackaros | 0,3 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 131 | mg |
| | Jod | 60 | µg |
| | Järn | 1,35 | mg |
| | Kalcium | 28 | mg |
| | Kalium | 233 | mg |
| | Magnesium | 17 | mg |
| | Natrium | 520 | mg |
| | Selen | 1 | µg |
| | Zink | 2,47 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,57 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 5 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 19 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 117 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 3,2 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,5 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 37 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 47 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,16 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,1 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,54 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,1 | mg |
| | Vitamin D | 0,28 | µg |
| | Vitamin E | 0,57 | mg |
| Övrigt | Aska | 2,1 | g |
| | Avfall | 24 | % |
| | Vatten | 71 | g |
Källa, referenser och övriga länkar