Ärtpuré
Maträttstyp: | Mos, puré |
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Baljväxter färska frysta kokta |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 10,8 | % | |
Protein | 32,9 | % | |
Kolhydrater | 56,3 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 84 | kcal |
Energi kJ | 351 | kJ | |
Fett | 1,7 | g | |
Kolhydrat | 8,9 | g | |
Protein | 5,2 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,3 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Kolesterol | 3,9 | mg | |
Mättade fettsyror | 1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 3,9 | g |
Fibrer | 5,9 | g | |
Monosackarider | 0,3 | g | |
Sackaros | 3,5 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 102 | mg |
Jod | 64 | µg | |
Järn | 1,4 | mg | |
Kalcium | 31 | mg | |
Kalium | 178 | mg | |
Magnesium | 28 | mg | |
Natrium | 569 | mg | |
Selen | 0,5 | µg | |
Zink | 0,78 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,17 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 8 | mg | |
Folat (Folsyra) | 35 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 355 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,5 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 11 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 41 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,1 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,24 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,03 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,08 | mg | |
Vitamin D | 0,01 | µg | |
Vitamin E | 0,17 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,1 | g |
Vatten | 76,2 | g |