Äggröra m mjöl
Maträttstyp: | Sufflé, omelette |
Rätt/råvara: | Tillbehör |
Livsmedelsgrupp: | Ägg o äggrätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 39,9 | % | |
Protein | 36,2 | % | |
Kolhydrater | 23,9 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 130 | kcal |
Energi kJ | 543 | kJ | |
Fett | 8,7 | g | |
Kolhydrat | 5,2 | g | |
Protein | 7,9 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,8 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,6 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,6 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,9 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,3 | g | |
Kolesterol | 186,1 | mg | |
Mättade fettsyror | 2,7 | g | |
Transfettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 3,1 | g |
Fibrer | 0,1 | g | |
Monosackarider | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 148 | mg |
Jod | 55 | µg | |
Järn | 0,88 | mg | |
Kalcium | 97 | mg | |
Kalium | 161 | mg | |
Magnesium | 14 | mg | |
Natrium | 393 | mg | |
Selen | 11,6 | µg | |
Zink | 0,43 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,42 | mg |
Folat (Folsyra) | 17 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 27 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,1 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 104 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 106 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,26 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,78 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,07 | mg | |
Vitamin D | 0,62 | µg | |
Vitamin E | 1,42 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,7 | g |
Avfall | 5 | % | |
Vatten | 76,6 | g |