Äggnudlar kokta m salt
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
Livsmedelsgrupp: | Pasta tillagad |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 4,9 | % | |
Protein | 16,2 | % | |
Kolhydrater | 78,9 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 143 | kcal |
Energi kJ | 596 | kJ | |
Fett | 1,6 | g | |
Kolhydrat | 25,8 | g | |
Protein | 5,3 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,5 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,4 | g | |
Kolesterol | 35,9 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,6 | g |
Fibrer | 1,1 | g | |
Sackaros | 0,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 82 | mg |
Jod | 81 | µg | |
Järn | 0,73 | mg | |
Kalcium | 14 | mg | |
Kalium | 89 | mg | |
Magnesium | 23 | mg | |
Natrium | 650 | mg | |
Selen | 0,4 | µg | |
Zink | 0,61 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,26 | mg |
Folat (Folsyra) | 8 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,8 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,7 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 7 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 7 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,14 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,02 | mg | |
Vitamin D | 0,11 | µg | |
Vitamin E | 0,26 | mg | |
Övrigt | Aska | 2 | g |
Vatten | 64,2 | g |