Vitt bröd vete scones
| Rätt/råvara: | Tillbehör |
| Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd uppfyller inte nyckelhålet |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 18,3 | % | |
| Protein | 11,2 | % | |
| Kolhydrater | 70,6 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 303 | kcal |
| Energi kJ | 1266 | kJ | |
| Fett | 11,1 | g | |
| Kolhydrat | 42,9 | g | |
| Protein | 6,8 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,9 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,8 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 5,9 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2,2 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,8 | g | |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 3,2 | g | |
| Kolesterol | 3,5 | mg | |
| Mättade fettsyror | 1,8 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 2,3 | g |
| Fibrer | 1,4 | g | |
| Sackaros | 0,1 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 289 | mg |
| Jod | 44 | µg | |
| Järn | 0,68 | mg | |
| Kalcium | 311 | mg | |
| Kalium | 126 | mg | |
| Magnesium | 18 | mg | |
| Natrium | 673 | mg | |
| Selen | 2 | µg | |
| Zink | 0,66 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,55 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 1 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 6 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,2 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,4 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 9 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 9 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,1 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,22 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,14 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,15 | mg | |
| Vitamin D | 0,01 | µg | |
| Vitamin E | 2,55 | mg | |
| Övrigt | Aska | 2,7 | g |
| Vatten | 35,1 | g | |