Wienerschnitzel m griskött
| Maträttstyp: | Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Köttprodukter kötträtter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 27,8 | % |
| | Protein | 48,7 | % |
| | Kolhydrater | 23,5 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 193 | kcal |
| | Energi kJ | 806 | kJ |
| | Fett | 9,8 | g |
| | Kolhydrat | 8,3 | g |
| | Protein | 17,2 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,8 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,4 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,1 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,2 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,2 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 2,1 | g |
| | Kolesterol | 78,9 | mg |
| | Mättade fettsyror | 2,4 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,5 | g |
| | Fibrer | 0,5 | g |
| | Monosackarider | 0,3 | g |
| | Sackaros | 0,4 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 167 | mg |
| | Jod | 43 | µg |
| | Järn | 1,49 | mg |
| | Kalcium | 27 | mg |
| | Kalium | 320 | mg |
| | Magnesium | 27 | mg |
| | Natrium | 726 | mg |
| | Selen | 12,6 | µg |
| | Zink | 1,94 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,58 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 9 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 7 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 5,6 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 8,8 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 28 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 28 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,23 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,46 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,55 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,36 | mg |
| | Vitamin D | 0,53 | µg |
| | Vitamin E | 1,58 | mg |
| Övrigt | Aska | 3 | g |
| | Avfall | 8 | % |
| | Vatten | 60,9 | g |
Källa, referenser och övriga länkar