Ugnspannkaka m mellanmjölk
| Maträttstyp: | Pannkaka, våfflor, crepe |
| Tillverkare: | Hemlagat |
| Rätt/råvara: | Huvudrätt |
| Livsmedelsgrupp: | Ägg o äggrätter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 11,5 | % |
| | Protein | 23,2 | % |
| | Kolhydrater | 65,3 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 178 | kcal |
| | Energi kJ | 744 | kJ |
| | Fett | 4,4 | g |
| | Kolhydrat | 25 | g |
| | Protein | 8,9 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,5 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,4 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,5 | g |
| | Kolesterol | 118,1 | mg |
| | Mättade fettsyror | 1,6 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 5,9 | g |
| | Fibrer | 0,7 | g |
| | Monosackarider | 0,1 | g |
| | Sackaros | 1,6 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 161 | mg |
| | Jod | 71 | µg |
| | Järn | 0,87 | mg |
| | Kalcium | 114 | mg |
| | Kalium | 200 | mg |
| | Magnesium | 20 | mg |
| | Natrium | 491 | mg |
| | Selen | 8,6 | µg |
| | Zink | 0,66 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,63 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 17 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 17 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,1 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,1 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 75 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 77 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,23 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,15 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,65 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,12 | mg |
| | Vitamin D | 0,68 | µg |
| | Vitamin E | 0,63 | mg |
| Övrigt | Aska | 2 | g |
| | Avfall | 3 | % |
| | Vatten | 59 | g |
Källa, referenser och övriga länkar