Tonfisksallad u dressing
	
	
| Maträttstyp: | Sallad | 
| Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis"  och grönsak, soppa, låda | 
| Livsmedelsgrupp: | Sallad blandad mat | 
	
	
	| Innehåll per 100 gram | 
	| Energifördelning |  | 
|  | Fett | 2,7 | % | 
|  | Protein | 48,6 | % | 
|  | Kolhydrater | 48,6 | % | 
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 65 | kcal | 
|  | Energi kJ | 271 | kJ | 
|  | Fett | 0,4 | g | 
|  | Kolhydrat | 7,2 | g | 
|  | Protein | 7,2 | g | 
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g | 
|  | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | 
|  | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | 
|  | Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | 
|  | Kolesterol | 9,7 | mg | 
|  | Mättade fettsyror | 0,1 | g | 
| Kolhydrater | Disackarider | 0,6 | g | 
|  | Fibrer | 1,4 | g | 
|  | Monosackarider | 0,4 | g | 
|  | Sackaros | 0,6 | g | 
| Mineralämnen | Fosfor | 69 | mg | 
|  | Jod | 5 | µg | 
|  | Järn | 0,9 | mg | 
|  | Kalcium | 29 | mg | 
|  | Kalium | 300 | mg | 
|  | Magnesium | 18 | mg | 
|  | Natrium | 107 | mg | 
|  | Selen | 9,9 | µg | 
|  | Zink | 0,56 | mg | 
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,4 | mg | 
|  | Askorbinsyra (Vitamin C) | 5 | mg | 
|  | Folat (Folsyra) | 36 | µg | 
|  | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 462 | µg | 
|  | Niacin (Vitamin B3) | 3,8 | mg | 
|  | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,1 | mg | 
|  | Retinol (Vitamin A) | 85 | µg | 
|  | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 124 | µg | 
|  | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg | 
|  | Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | 
|  | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,48 | µg | 
|  | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,18 | mg | 
|  | Vitamin D | 1,04 | µg | 
|  | Vitamin E | 0,4 | mg | 
| Övrigt | Aska | 1,1 | g | 
|  | Avfall | 6 | % | 
|  | Vatten | 82,7 | g | 
	
	 
 
	Källa, referenser och övriga länkar