Sockerkaka, saftig
| Rätt/råvara: | Tillbehör |
| Livsmedelsgrupp: | Mjuk kaka |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 13,7 | % | |
| Protein | 8,5 | % | |
| Kolhydrater | 77,8 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 329 | kcal |
| Energi kJ | 1374 | kJ | |
| Fett | 9,5 | g | |
| Kolhydrat | 54 | g | |
| Protein | 5,9 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,8 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,5 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,7 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,2 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 1,5 | g | |
| Kolesterol | 73,7 | mg | |
| Mättade fettsyror | 3,7 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 31,7 | g |
| Fibrer | 0,8 | g | |
| Monosackarider | 0,1 | g | |
| Sackaros | 30,5 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 192 | mg |
| Jod | 7 | µg | |
| Järn | 0,7 | mg | |
| Kalcium | 177 | mg | |
| Kalium | 88 | mg | |
| Magnesium | 12 | mg | |
| Natrium | 231 | mg | |
| Selen | 5,2 | µg | |
| Zink | 0,41 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,38 | mg |
| Folat (Folsyra) | 13 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 10 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,2 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,4 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 107 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 108 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,12 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,13 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,29 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,1 | mg | |
| Vitamin D | 1,09 | µg | |
| Vitamin E | 1,38 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,2 | g |
| Avfall | 2 | % | |
| Vatten | 28,7 | g | |