Sockerkaka lätt till tårtbotten
| Rätt/råvara: | Efterrätt |
| Livsmedelsgrupp: | Mjuk kaka |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 6,2 | % |
| | Protein | 9,5 | % |
| | Kolhydrater | 84,3 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 303 | kcal |
| | Energi kJ | 1269 | kJ |
| | Fett | 4,3 | g |
| | Kolhydrat | 58,4 | g |
| | Protein | 6,6 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,9 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,7 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,6 | g |
| | Kolesterol | 171,4 | mg |
| | Mättade fettsyror | 1,2 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 36,5 | g |
| | Fibrer | 0,5 | g |
| | Monosackarider | 0,2 | g |
| | Sackaros | 36,3 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 182 | mg |
| | Jod | 9 | µg |
| | Järn | 1,01 | mg |
| | Kalcium | 140 | mg |
| | Kalium | 70 | mg |
| | Magnesium | 9 | mg |
| | Natrium | 175 | mg |
| | Selen | 10,2 | µg |
| | Zink | 0,3 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,79 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 17 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 17 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,5 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 84 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 85 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,16 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,53 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,07 | mg |
| | Vitamin D | 0,58 | µg |
| | Vitamin E | 0,79 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,1 | g |
| | Avfall | 5 | % |
| | Vatten | 29,1 | g |
Källa, referenser och övriga länkar