Sockerkaka fin 150 g fett i receptet
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Mjuk kaka |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 27,8 | % |
| | Protein | 6,5 | % |
| | Kolhydrater | 65,6 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 407 | kcal |
| | Energi kJ | 1701 | kJ |
| | Fett | 20,9 | g |
| | Kolhydrat | 49,3 | g |
| | Protein | 4,9 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 12,3 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,3 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 12,1 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 4,1 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 1,7 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 6,1 | g |
| | Kolesterol | 65,7 | mg |
| | Mättade fettsyror | 2,6 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 28,7 | g |
| | Fibrer | 0,7 | g |
| | Monosackarider | 0,1 | g |
| | Sackaros | 28,4 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 131 | mg |
| | Jod | 4 | µg |
| | Järn | 0,64 | mg |
| | Kalcium | 103 | mg |
| | Kalium | 56 | mg |
| | Magnesium | 9 | mg |
| | Natrium | 256 | mg |
| | Selen | 4,5 | µg |
| | Zink | 0,3 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 5,12 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 10 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 7 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,1 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,1 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 32 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 33 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,12 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,22 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,08 | mg |
| | Vitamin D | 0,22 | µg |
| | Vitamin E | 5,12 | mg |
| Övrigt | Aska | 1 | g |
| | Avfall | 2 | % |
| | Vatten | 23,1 | g |
Källa, referenser och övriga länkar