Sik panerad stekt
| Maträttstyp: | Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk o skaldjursprodukter o rätter |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 20,3 | % | |
| Protein | 65,3 | % | |
| Kolhydrater | 14,5 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 159 | kcal |
| Energi kJ | 664 | kJ | |
| Fett | 6,3 | g | |
| Kolhydrat | 4,5 | g | |
| Protein | 20,3 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,4 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,5 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,3 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g | |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 1,7 | g | |
| Kolesterol | 76,6 | mg | |
| Mättade fettsyror | 0,9 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
| Fibrer | 0,3 | g | |
| Monosackarider | 0,1 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 251 | mg |
| Jod | 68 | µg | |
| Järn | 0,49 | mg | |
| Kalcium | 20 | mg | |
| Kalium | 461 | mg | |
| Magnesium | 31 | mg | |
| Natrium | 558 | mg | |
| Selen | 24,3 | µg | |
| Zink | 0,47 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,76 | mg |
| Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 3 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 5,7 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 9,4 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 17 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 17 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,1 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 2,55 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,38 | mg | |
| Vitamin D | 7,25 | µg | |
| Vitamin E | 1,76 | mg | |
| Vitamin K | 1 | µg | |
| Övrigt | Aska | 2,5 | g |
| Avfall | 37 | % | |
| Vatten | 65,8 | g | |