Semla
| Rätt/råvara: | Tillbehör |
| Livsmedelsgrupp: | Tårta, konditori, bakelse |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 28,6 | % | |
| Protein | 11,5 | % | |
| Kolhydrater | 59,9 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 338 | kcal |
| Energi kJ | 1414 | kJ | |
| Fett | 17,6 | g | |
| Kolhydrat | 36,9 | g | |
| Protein | 7,1 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 6,2 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,4 | g | |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1,2 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 4 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,5 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 5,6 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,4 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 1,5 | g | |
| Kolesterol | 35,1 | mg | |
| Mättade fettsyror | 8,5 | g | |
| Transfettsyror | 0,3 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 11,6 | g |
| Fibrer | 2,1 | g | |
| Monosackarider | 5,8 | g | |
| Sackaros | 10,4 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 110 | mg |
| Jod | 3 | µg | |
| Järn | 0,77 | mg | |
| Kalcium | 94 | mg | |
| Kalium | 163 | mg | |
| Magnesium | 38 | mg | |
| Natrium | 139 | mg | |
| Selen | 1,2 | µg | |
| Zink | 0,84 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,8 | mg |
| Folat (Folsyra) | 25 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 45 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,7 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,9 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 99 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 103 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,18 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,12 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,2 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,07 | mg | |
| Vitamin D | 0,46 | µg | |
| Vitamin E | 2,8 | mg | |
| Vitamin K | 1 | µg | |
| Övrigt | Aska | 1 | g |
| Vatten | 35,4 | g | |