Räkcrêpe mellanmjölk mjölk vispgrädde (crêpe 56 % fyllning 44 %) hemlagad
| Tillverkare: | Hemlagat |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
| Livsmedelsgrupp: | Ägg produkter o rätter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 29,0 | % |
| | Protein | 29,4 | % |
| | Kolhydrater | 41,5 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 149 | kcal |
| | Energi kJ | 622 | kJ |
| | Fett | 7,9 | g |
| | Kolhydrat | 11,3 | g |
| | Protein | 8 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,7 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,1 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,5 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 0,3 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1 | g |
| | Kolesterol | 118 | mg |
| | Mättade fettsyror | 3,8 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 2,4 | g |
| | Fibrer | 0,5 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 120 | mg |
| | Järn | 0,46 | mg |
| | Kalcium | 88 | mg |
| | Kalium | 143 | mg |
| | Magnesium | 19 | mg |
| | Natrium | 347 | mg |
| | Selen | 8,1 | µg |
| | Zink | 0,98 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,88 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 23 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 10 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,4 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,4 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 68 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 69 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,18 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,66 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,07 | mg |
| | Vitamin D | 0,74 | µg |
| | Vitamin E | 1,88 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,4 | g |
| | Vatten | 71 | g |
Källa, referenser och övriga länkar