Potatiskroketter frysta värmda
	
	
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag | 
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt | 
| Livsmedelsgrupp: | Potatisprodukter o rätter | 
	
	
	| Innehåll per 100 gram | 
	| Energifördelning |   | 
|   | Fett | 20,8 | % | 
|   | Protein | 8,3 | % | 
|   | Kolhydrater | 70,9 | % | 
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori)  | 177 | kcal | 
|   | Energi kJ | 741 | kJ | 
|   | Fett | 7 | g | 
|   | Kolhydrat | 23,9 | g | 
|   | Protein | 2,8 | g | 
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,9 | g | 
|   | Fettsyror C16 (Palmetinsyra)  | 1,6 | g | 
|   | Fettsyror C18 (Stearinsyra)  | 0,4 | g | 
|   | Fettsyror C18:1 (Oljesyra)  | 3,8 | g | 
|   | Fettsyror C18:2 (Linolsyra)  | 0,7 | g | 
|   | Fleromättade fettsyror | 0,7 | g | 
|   | Kolesterol | 2 | mg | 
|   | Mättade fettsyror | 2,1 | g | 
|   | Transfettsyror | 0,6 | g | 
| Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g | 
|   | Fibrer | 3,6 | g | 
|   | Sackaros | 0,2 | g | 
| Mineralämnen | Fosfor | 83 | mg | 
|   | Jod | 17 | µg | 
|   | Järn | 0,74 | mg | 
|   | Kalcium | 21 | mg | 
|   | Kalium | 345 | mg | 
|   | Magnesium | 21 | mg | 
|   | Natrium | 358 | mg | 
|   | Selen | 5 | µg | 
|   | Zink | 0,52 | mg | 
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin)  | 0,4 | mg | 
|   | Askorbinsyra (Vitamin C)  | 5 | mg | 
|   | Folat (Folsyra)  | 22 | µg | 
|   | Karoten (Provitamin (A-vitamin))  | 15 | µg | 
|   | Niacin (Vitamin B3)  | 1,8 | mg | 
|   | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin)  | 2,3 | mg | 
|   | Retinol (Vitamin A)  | 3 | µg | 
|   | Retinolekvivalent ((Vitamin A))  | 1 | µg | 
|   | Riboflavin (Vitamin B2)  | 0,05 | mg | 
|   | Tiamin (Vitamin B1)  | 0,07 | mg | 
|   | Vitamin B12 (Kobalamin)  | 0,04 | µg | 
|   | Vitamin B6 (Pyridoxin)  | 0,25 | mg | 
|   | Vitamin D | 0,63 | µg | 
|   | Vitamin E | 0,4 | mg | 
|   | Vitamin K | 3 | µg | 
| Övrigt | Aska | 1,8 | g | 
|   | Vatten | 60,9 | g | 
	
	 
 
	Källa, referenser och övriga länkar